Dunne Bacon & Chilli Pizza

Dunne Bacon & Chilli Pizza

Een traditioneel Italiaans gerecht, met een lichte en knapperige bodem en heerlijke toppings. Dit recept gebruikt geen mozzarella, dus het is geweldig voor mensen met een lactose-intolerantie.

Rol het pizzadeeg dun uit. Bedek met tomatensaus, spek, sjalotjes, salie en chili. Breng op smaak met olie en bak. Een extra tip: voeg mozzarella toe voor een nog heerlijkere pizza.

  • KOOKTIJD : 20 minuten
  • BEREIDINGSTIJD : 15 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Makkelijk
Ingrediënten
  • 500 gram pizzadeeg
  • 400 ml tomatensaus
  • 350 gram sjalotten
  • 80 gram gerookt spek
  • 1 verse chilli peper
  • 4 lepels extra vierge olijfolie
  • 4 salieblaadjes
  • peper
  • zout
Ingrediënten - Dunne Bacon & Chilli Pizza
Voorbereiding
Voorbereiding - Dunne Bacon & Chilli Pizza

Stap 1
Rol het deeg heel dun uit en leg het op je pizzabodem. Hak de chilli en de sjalotjes fijn. Combineer met olie, zout, peper en salie.

Stap 2
Smeer de tomatensaus op het pizzadeeg en leg er vervolgens de gesneden gerookte spek op. Bestrooi ten slotte je pizza met het mengsel van ui en chilli.

Stap 3
Plaats pizza op een bakplaat in de oven. Selecteer de Forced Air functie. Temperatuur: 200°C.