>
Fruitcake met Amandel

Fruitcake met Amandel

Perfect voor in de ochtend, warm geserveerd met een lekker kopje thee of koffie. Door uw Bauknecht magnetron te gebruiken is dit gerecht super snel te bereiden.

Doe de bloem, suiker, gesmolten boter, eieren, vruchten en vanille extract in een grote kom, meng en bak. Een extra tip: vervang de boter door zonnebloemolie voor een lichtere versie.

  • KOOKTIJD : 8 minuten
  • BEREIDINGSTIJD : 20 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Gemiddeld
Ingrediënten
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram boter
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 vanillestokje
  • 200 gram gemengde bessen naar keuze
  • 3 eetlepels gesneden amandelen
  • 70 ml melk
  • poedersuiker
Ingrediënten - Fruitcake met Amandel
Voorbereiding
Voorbereiding - Fruitcake met Amandel

Stap 1
Doe het amandelmeel, gesmolten boter, suiker, zelfrijzend bakmeel en de eieren in een kom. Snijd de vanilleboon met een mes en schraap de zaden van binnenuit: voeg de zaden toe aan de mix en klop met een elektrische mixer.

Stap 2
Boter de Crisp cakeplaat en bestuif deze met bloem, giet dan de helft van het mengsel en strijk af met een spatel. Voeg de bessen toe en bedek met de overgebleven mix.

Stap 3
Bedek de cake met in plakjes gesneden amandelen en bestrooi met poedersuiker.

Stap 4
Plaats de Crisp cakeplaat in de magnetron. Selecteer de Crisp-functie met Auto power level.