Gegrilde Tonijnsteak met Cherrytomaatjes en Olijven

Gegrilde Tonijnsteak met Cherrytomaatjes en Olijven

Gegrilde tonijn is een eenvoudig maar heerlijk gerecht met een lekkere crunch dankzij de magnetrongrillfunctie. Het is in slechts 6 minuten klaar, perfect voor een snel en gezond diner na het werk.

Leg de tonijn op de crispplaat en bedek met de tomatenkwartjes, olijven, gehakte basilicum, een scheutje olie, balsamicoazijn, zout en peper. Vervolgens in de magnetron. Een extra tip: voeg wat gedroogde chili vlokken toe voor een beetje pit.

  • KOOKTIJD : 6 minuten
  • BEREIDINGSTIJD : 15 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Makkelijk
Ingrediënten
  • 4 tonijnsteaks
  • 10 cherrytomaatjes
  • 10 zwarte olijven
  • 4 basilicumblaadjes
  • 4 theelepels extra vierge olijfolie
  • 4 theelepels balsamicoazijn
  • zout
  • peper
Ingrediënten - Gegrilde Tonijnsteak met Cherrytomaatjes en Olijven
Voorbereiding
Voorbereiding - Gegrilde Tonijnsteak met Cherrytomaatjes en Olijven

Stap 1
Was en snij de tomaten in vieren. Hak de olijven in kleine stukjes, was en snij de basilicum fijn. Leg de tonijn op de exclusieve crispplaat en bedek met de tomaatjes, olijven en basilicum. Voeg olie, zout, peper en een paar druppels balsamicoazijn toe.

Stap 2
Plaats de crispplaat in de magnetron. Selecteer de Grill-functie met Auto power level.