Gegrilde Zalm met Knapperige Kruiden

Gegrilde Zalm met Knapperige Kruiden

De delicate smaak van de zee is een van de belangrijkste kenmerken van zalm. Door een aantal aromatische kruiden toe te voegen wordt deze smaak nog meer versterkt, en dankzij het paneermeel is de zalm erg krokant.

Dit zalmgerecht is erg snel te bereiden: snijd de kruiden en meng met paneermeel, zout en peper. Besprenkel de plakjes zalm met olie en plaats deze op de crispplaat. Een extra tip: serveer met schijfjes of partjes.

  • KOOKTIJD : 7 minuten
  • BEREIDINGSTIJD : 10 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Makkelijk
Ingrediënten
  • 720 gram zalmfilet
  • 50 gram paneermeel
  • 2 takjes rosemarijn
  • 2 takjes munt
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
Ingrediënten - Gegrilde Zalm met Knapperige Kruiden
Voorbereiding
Voorbereiding - Gegrilde Zalm met Knapperige Kruiden

Stap 1
Was en droog alle kruiden. Hak ze fijn en doe ze in een kom. Voeg paneermeel, zout en peper toe. Meng alles met een lepel.

Stap 2
Vet de plakjes zalm in en dep ze in de broodkruimels met kruiden door de bovenste, huidvrije kant nauwkeurig te bedekken.

Stap 3
Leg de plakjes zalm voorzichtig op de crispplaat en vet het oppervlak in met wat olie.

Stap 4
Plaats de crispplaat in de magnetron. Selecteer de Grill-functie met het automatische vermogensniveau. Totale bereidingstijd: 7 min.