Een heerlijke focaccia met een twist. Perfect als een middagsnack of tijdens een speciale gelegenheid.
Bereid het deeg met bloem, water, gist, suiker en olie. Laat het rijzen op een warme plek. Eenmaal gerezen, uitrollen en op een bakplaat leggen en op de randen uitspreiden tot dubbel het formaat van de bakplaat. Bedek het deeg met ham en mozzarella. Een extra tip: strooi er verse oregano eroverheen voor het dichtvouwen en bakken.
Stap 1
Zodra het deeg klaar is, en na ongeveer twee uur te hebben gerezen. Gebruik een deegroller en rol het deeg dun uit, totdat het twee keer de lengte van de bakplaat heeft. Bedek het vervolgens met de ham en mozzarella plakjes.
Stap 2
Vouw het overtollige deeg zodat de focaccia afgesloten is en besprenkel het met olijfolie.
Stap 3
Plaats de bakplaat in de oven. Selecteer de Forced Air functie. Temperatuur: 190 °C. Kooktijd: 25 min.