Koken met CrispFry: Snert Bitterballen met Rookworst-Mayonaise

Koken met CrispFry: Snert Bitterballen met Rookworst-Mayonaise

Hollandse klassieker met een twist!

  • KOOKTIJD : 75 minuten
  • BEREIDINGSTIJD : 15 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Gemiddeld
Ingrediënten
  • 500 gram snert
  • 100 gram panko
  • 20 gram bloem
  • 100 gram eiwit
  • 1 rookworst (van de ambachtelijke slager)
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 30 gram mosterd
  • 30 gram eidooier
  • 50 ml Chardonnay-azijn
  • 30 gram piccalilly
  • Crisp plaat
  • Oven met CrispFry-functie

Bekijk de video

Voorbereiding

Stap 1
Bereid als eerste de rookworst-mayonaise

Stap 2
Snijd de rookworst in plakken en voeg toe aan de zonnebloemolie. Laat het mengsel op 60 graden trekken voor 60 minuten

Stap 3
Zeef de 400 ml zonnebloemolie en laat afkoelen

Stap 4
Doe de mosterd, eierdooier, Chardonnay-azijn en rookworst in een blender

Stap 5
Laat de blender draaien en voeg in een dunne straal de zonnebloemolie toe tot je een dikke mayonaise hebt

Stap 6
Breng op smaak met zout

Stap 7
Bereid nu de snert bitterballen

Stap 8
Zet een kom met 20 gram bloem, een kom met 100 gram panko en een kom met 100 gram eiwit klaar

Stap 9
Rol bitterballen van 80 gram per stuk

Stap 10
Haal de bitterbal door de bloem, vervolgens door het eiwit en daarna door de panko

Stap 11
Zet de CrispFry-functie aan en selecteer de gehaktbal-functie. Bak de bitterballen af

Stap 12
Laat de bitterballen nog 4 à 5 minuten op de Crisp plaat staan nadat je ze uit de oven hebt gehaald

Stap 13
Leg de bitterballen op het bord. Zet met een spuitzak stippen met rookworst-mayonaise en voeg naar smaak wat piccalilly toe