Hollandse klassieker met een twist!
Stap 1
Bereid als eerste de rookworst-mayonaise
Stap 2
Snijd de rookworst in plakken en voeg toe aan de zonnebloemolie. Laat het mengsel op 60 graden trekken voor 60 minuten
Stap 3
Zeef de 400 ml zonnebloemolie en laat afkoelen
Stap 4
Doe de mosterd, eierdooier, Chardonnay-azijn en rookworst in een blender
Stap 5
Laat de blender draaien en voeg in een dunne straal de zonnebloemolie toe tot je een dikke mayonaise hebt
Stap 6
Breng op smaak met zout
Stap 7
Bereid nu de snert bitterballen
Stap 8
Zet een kom met 20 gram bloem, een kom met 100 gram panko en een kom met 100 gram eiwit klaar
Stap 9
Rol bitterballen van 80 gram per stuk
Stap 10
Haal de bitterbal door de bloem, vervolgens door het eiwit en daarna door de panko
Stap 11
Zet de CrispFry-functie aan en selecteer de gehaktbal-functie. Bak de bitterballen af
Stap 12
Laat de bitterballen nog 4 à 5 minuten op de Crisp plaat staan nadat je ze uit de oven hebt gehaald
Stap 13
Leg de bitterballen op het bord. Zet met een spuitzak stippen met rookworst-mayonaise en voeg naar smaak wat piccalilly toe