Lava Cakejes

Lava Cakejes

Heerlijke chocoladecakejes die van binnen nog vloeibaar zijn. Het perfecte dessert voor een etentje.

Klop eerst de eieren en suiker en voeg de gezeefde bloem toe. Smelt de chocolade en <br /> boter in een pan en voeg toe aan het mengsel. Voeg toe aan je schaaltjes en bak.

  • KOOKTIJD : 35 minuten
  • BEREIDINGSTIJD : 25 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Makkelijk
Ingrediënten
  • 80 gram pure chocolade (75%)
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 70 gram boter
Ingrediënten - Lava Cakejes
Voorbereiding
Voorbereiding - Lava Cakejes

Stap 1
Begin met het kloppen van de eieren en suiker tot je een zachte en luchtige mix hebt. Voeg de gezeefde bloem en meng dit door elkaar.

Stap 2
Smelt de boter in een pan. Voeg de chocolade toe wanneer deze een temperatuur van meer dan 50 °C heeft bereikt (gebruik een thermometer om te testen). Meng voorzichtig tot de chocolade volledig gesmolten is.

Stap 3
Meng de chocolademix met het ei, suiker en bloem en mix om een ​​glad beslag te krijgen. Giet in bakjes.

Stap 4
Plaats de bakplaat op het derde rek. Selecteer de Forced Air functie. Temperatuur: 180 °C.