Deze heerlijke, kleine muffins komen uit de Verenigde Staten. Vaak worden ze 's ochtends gegeten als deel van het ontbijt of als snack in de middag. Meestal zijn ze zoet, maar ze kunnen ook hartig worden bereid.
Breng alle ingrediënten samen in een kom (m.u.v. de chocolate chips), en klop met een garde tot je een soepel deeg hebt. Voeg vervolgens de chocolate chips toe en giet alles in vormen die geschikt zijn voor magnetronbereiding. Doe de vorm in de magnetron, na 4 minuten zijn uw muffins klaar. Een extra tip: voeg wat kaneelpoeder toe aan het deeg voor een lekkere twist.
Stap 1
Giet alle ingrediënten in een kom, m.u.v. de chocolate chips. De bloem moet vooraf worden gezeefd met gist en cacao. Klop alle ingrediënten om een homogeen beslag te krijgen. Voeg ten slotte de chocolate chips toe en blijf nauwkeurig mengen.
Stap 2
Verdeel het deeg gelijkmatig in vormen die geschikt zijn voor de oven. Zorg ervoor dat de vormen bijna helemaal vol zitten, maar niet niet helemaal. Plaats vervolgens de vormen op de crispplaat.
Stap 3
Plaats de crispplaat in de magnetron. Selecteer de Crisp-functie met het automatische vermogensniveau. Totale bereidingstijd: 6 min.