>
Pasteis de nata

Pasteis de nata

Pasteis de nata zijn smakelijke ei-custard-taartjes afkomstig uit Portugal. Een geweldig gerecht om aan het einde van een maaltijd te serveren als alternatief voor een dessert.

Bereid dit eenvoudige gerecht door eierdooiers, room en suiker in een kom te combineren. Vul dan je muffinbakje met het bladerdeeg. Een extra tip: Serveer met geroosterde pistachenoten.

  • KOOKTIJD : 24 minuten
  • BEREIDINGSTIJD : 15 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Makkelijk
Ingrediënten
  • 230 gram rond bladerdeeg
  • 400 ml verse room
  • 120 gram suiker
  • 6 eidooiers
Ingrediënten - Pasteis de nata
Voorbereiding
Voorbereiding - Pasteis de nata

Stap 1
Giet de verse room, suiker en eidooiers in een mengkom. Klop alle ingrediënten samen om een ​​mengsel zonder klontjes te krijgen.

Stap 2
Leg je bladerdeeg uit en snijd het in kleine schijfjes die in de vorm van je muffinbakje passen. Plaats de bladerdeegschijven in de vormen. Giet nu het mengsel erin.

Stap 3
Plaats de kom in de oven. Selecteer de Forced Air functie. Temperatuur: 185 °C. Kooktijd: 24 min.