Een typisch Grieks street food gerecht dat overal ter wereld wordt gegeten. Dit recept gebruikt dunne reepjes gemarineerd varkensvlees dat gekookt is op een spies. Dit wordt geserveerd met pitabrood en salade.
Marineer het vlees met de helft van de ui, knoflook, olie en kruiden en laat het rusten in de koelkast. Snijd intussen de sla, tomaat en de overgebleven ui. Een extra tip: voeg verse chilli toe aan de marinade.
Stap 1
Marineer de varkenslende met gehakte ui, geplette knoflook, rozemarijn, tijm, honing en olie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast. Terwijl het vlees rust, snij je de sla, tomaten en overgebleven ui, om te worden toegevoegd aan uw pitabroodjes.
Stap 2
Snijd de varkenslende in dunne stukjes. Voeg toe aan de bakplaat en marineer met de marinade.
Stap 3
Plaats de bakplaat in de oven en bak 25 minuten op 180 ° C.