Pompoensoep met Kurkuma & Munt

Pompoensoep met Kurkuma & Munt

Wie weet dat je een heerlijke soep in de magnetron kan bereiden? Deze heerlijke pompoensoep kan ook worden gemaakt met flespompoen, afhankelijk van de seizoenen. De toevoeging van munt en kurkuma geeft het een leuke draai.

Snijd je pompoen en uien in blokjes. Voeg de groentebouillon, extra vierge olijfolie, zout en peper toe. Voeg vervolgens munt en kurkuma toe. Mix alles en doe het in een veilige magnetronbestendige kom. Een extra tip: maak wat heerlijke broodkruimels met restjes van oud brood, bestrooi met olie, zout en peper en bak 15 minuten in de oven.

  • KOOKTIJD : 15 minuten
  • BEREIDINGSTIJD : 15 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Makkelijk
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 500 gram pompoen
  • 30 gram munt
  • 2 theelepels kurkuma
  • 6 theelepels extra vierge olijfolie
  • zout
  • peper
  • 700 ml groentebouillon
Ingrediënten - Pompoensoep met Kurkuma & Munt
Voorbereiding
Voorbereiding - Pompoensoep met Kurkuma & Munt

Stap 1
Snijd de pompoen in stukken en schil hem, maak hem schoon en verwijder de zaden van binnenuit en snijd het in kleine blokjes. Schil de ui en snijd hem in stukjes en plaats hem in een magnetronbestendige kom, met pompoen, olie, zout en peper.

Stap 2
Voeg munt, kurkuma en water toe.

Stap 3
Mix alles met een handmixer.

Stap 4
Plaats de kom in de magnetron. Selecteer de magnetronfunctie met een vermogen van 750 W.