Gebakken paccheri

Gebakken paccheri

Gebakken paccheri is een smaakvol en opvallend voorgerecht. De paccheri worden rechtop gezet, gevuld en overgoten met bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella en kaas. Met eenvoudige ingrediënten krijg je een romig en onweerstaanbaar gerecht dat eenvoudig te bereiden is.

  • KOOKTIJD : 60 minunten
  • BEREIDINGSTIJD : 20 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Makkelijk
Ingrediënten
  • 200 g Paccheri (lang)
  • 300 g Tomatensaus
  • 1 Ui
  • 1 Knoflookteen
  • 200 g Mozzarella
  • 100 g Geraspte Parmigiano Reggiano
  • naar smaak Extra vierge olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Verse basilicum
  • 500 mL Melk
  • 50 g Boter
  • 50 g 00-bloem
  • naar smaak Nootmuskaat
Ingrediënten - Gebakken paccheri
Voorbereiding
Voorbereiding - Gebakken paccheri

Stap 1
Snijd de ui en knoflook fijn en zet apart.

Stap 2
Plaats de pan op de gewenste kookzone (met HeatControl-sonde) en stel de temperatuur in op 150 °C. Zodra de voorverwarming klaar is, voeg je 2-3 eetlepels olie, gehakte knoflook en ui toe. Fruit zachtjes gedurende 2-3 minuten tot ze glazig worden.

Stap 3
Giet de tomatensaus erbij en kruid met zout en peper. Stel de temperatuur in op 120-140 °C, afhankelijk van hoe hevig je wilt laten sudderen. Laat de saus 15-20 minuten sudderen of tot de gewenste dikte. Voeg tegen het einde enkele verse basilicumblaadjes toe. Haal de saus dan van het vuur en houd warm.

Stap 4
Stel de temperatuur in op 150 °C. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

Stap 5
Voeg de bloem toe en roer continu tot je een goudkleurige roux hebt.

Stap 6
Giet de melk langzaam erbij, voortdurend roerend om klontjes te voorkomen. Kook de bechamelsaus al roerend tot ze dikker wordt. Kruid naar smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de pan van het vuur zodra de saus klaar is en zet apart.

Stap 7
Kook de paccheri in een grote pan gezouten water en giet ze een paar minuten voor het einde van de aangegeven kooktijd af, omdat ze in de oven verder garen. Besprenkel met olie om plakken te voorkomen en zet apart. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 8
Giet wat bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal. Zet de paccheri rechtop in de schaal en vul elke pasta met wat tomatensaus en een blokje mozzarella.

Stap 9
Bedek de paccheri met de resterende bechamel- en tomatensaus en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas.

Stap 10
Bak in de voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

Stap 11
Laat de paccheri-taart een paar minuten rusten voordat je hem serveert. Garneer met verse basilicumblaadjes.

Sluiten

Koop online