Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is a traditional Austrian dish, a type of sweet, fluffy omelette torn into bite-sized pieces, caramelized, and served with powdered sugar, fruit jam, or apple sauce. Light and airy, it’s a beloved dessert or breakfast that blends sweetness, comfort, and rich culinary tradition.

  • KOOKTIJD : 30 minunten
  • BEREIDINGSTIJD : 15 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Makkelijk
Ingrediënten
  • 4 Eieren
  • 250 ml Melk
  • 150 g 00-bloem
  • 50 g Suiker
  • 50 g Boter
  • Naar smaak Poedersuiker
  • Naar smaak Rozijnen
Ingrediënten - Kaiserschmarrn
Voorbereiding
Voorbereiding - Kaiserschmarrn

Stap 1
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Stap 2
Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een schuimig mengsel.

Stap 3
Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem en de melk toe aan het mengsel.

Stap 4
Klop in een andere kom de eiwitten stijf.

Stap 5
Meng de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.

Stap 6
Zet de pan (bij voorkeur met antiaanbaklaag) op een kookzone naar keuze en stel de temperatuur met HeatControl in op 150 tot 180°C. Voeg zodra de pan is voorverwarmd de boter toe en laat smelten.

Stap 7
Giet het beslag in de pan. Verdeel na 5 minuten de rozijnen gelijkmatig over de pannenkoek. Laat nog 5 minuten garen, tot de onderkant goudbruin is.

Stap 8
Scheur de pannenkoek met een spatel in kleinere stukken.

Stap 9
Voeg eventueel boter en poedersuiker toe en roer om, zodat de stukjes pannenkoek makkelijker karamelliseren.

Stap 10
Blijf de stukjes omroeren tot ze aan alle kanten goudbruin zijn en gaar vanbinnen. Zet de kookplaat uit.

Stap 11
Serveer de Kaiserschmarrn warm, met wat poedersuiker erover en eventueel met confituur erbij.

Sluiten

Koop online