Met deze pittige pad thai met garnalen zet je de authentieke smaken van Thailand op tafel. Zachte garnalen, rijstnoedels, pinda’s, roerei en sojascheuten zijn de sterren van dit populaire streetfood. Het perfecte evenwicht tussen zoet, hartig en zuur bij elke hap: zo hoort de Thaise keuken te smaken!
Stap 1
Kook genoeg water om de rijstnoedels in te weken. Zet vervolgens de kookplaat uit en week de noedels in het hete water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Stap 2
Verwijder de schaal en het darmkanaal van de garnalen. Zet de garnalen opzij.
Stap 3
Hak de knoflook en de rode chilipeper (als je die gebruikt) fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en houd het witte en het groene gedeelte apart. Zet opzij.
Stap 4
Hak de geroosterde pinda’s in grove stukken en zet opzij. Klop de eieren los in een kom en zet opzij.
Stap 5
Meng in een kom de sojasaus, de suiker en het sap van één limoen. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Zet de saus vervolgens opzij.
Stap 6
Zet je pan op een kookzone naar keuze en stel de temperatuur met HeatControl in op 180 tot 200°C. Voeg zodra de pan is voorverwarmd een theelepel olie toe.
Stap 7
Voeg de garnalen toe en bak 7 tot 8 minuten tot ze roze kleuren. Haal de garnalen uit de pan en zet opzij.
Stap 8
Stel de temperatuur in op 150°C. Doe een eetlepel olie in de pan en voeg de fijngehakte knoflook, de rode peper (als je die gebruikt) en het witte gedeelte van de lente-uitjes toe. Stoof ongeveer 3 minuten.
Stap 9
Duw de knoflook, rode chilipeper en lente-uitjes naar één kant van de pan en giet de losgeklopte eieren in de ruimte die is vrijgekomen. Roer de eieren voortdurend om met een spatel. Na ongeveer 2 minuten is het roerei klaar.
Stap 10
Stel de temperatuur in op 180°C en doe de uitgelekte rijstnoedels mee in de pan. Roer goed om, zodat de noedels, het roerei, de knoflook en de lente-uitjes mooi gemengd zijn.
Stap 11
Giet de saus over de noedels en roer goed om.
Stap 12
Voeg de gebakken garnalen, de sojascheuten en de helft van de gehakte pinda’s toe. Roer nog een paar minuten tot alles goed gemengd en lekker warm is. Zet de kookplaat uit.
Stap 13
Schep de pad thai op mooie borden. Garneer met de rest van de gehakte pinda’s, het groene gedeelte van de lente-uitjes en een paar schijfjes limoen.
Sluiten
Koop online