Ratatouille is een klassieker uit de Franse Provence. Deze heerlijke groentestoofpot bevat doorgaans aubergines, courgettes, paprika’s, uien en tomaten. Kruiden zoals tijm en basilicum zorgen voor extra smaak. De groenten worden in dunne plakjes gesneden en in een decoratief patroon geschikt.
Stap 1
Snijd alle groenten in dunne schijfjes van gelijke grootte.
Stap 2
Zet de kookpot op een kookzone naar keuze en laat opwarmen met HeatControl. Bedek de bodem van de pot volledig met olijfolie.
Stap 3
Schik de gesneden groenten om en om over elkaar, tot de bodem van de pot volledig bedekt is. Breng op smaak met peper, zout en aromatische kruiden.
Stap 4
Stel de temperatuur in op 180°C en laat de groenten garen.
Stap 5
Giet na 10 minuten of zodra de groenten zacht zijn een glas water in de pot en dek af met een deksel. Verlaag de temperatuur naar 120°C.
Stap 6
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Zet de kookplaat uit en schep de ratatouille op een serveerschaal.
Stap 7
Serveer warm en garneer eventueel met verse aromatische kruiden.
Sluiten
Koop online