Spinazie-spätzle

Spinazie-spätzle

Spinazie-spätzle zijn groene deegknoedels uit de Duitse keuken, ook populair in Oostenrijk en Noord-Italië. Ze worden gemaakt van bloem, eieren en spinazie en hebben een zachte, onregelmatige structuur. Heerlijk met boter en kaas of met room en spek, en ideaal voor een snelle en smakelijke maaltijd.

  • KOOKTIJD : 20 minunten
  • BEREIDINGSTIJD : 15 minuten
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Makkelijk
Ingrediënten
  • 250 g 00-bloem
  • 2 Eieren (groot)
  • 120 mL Melk
  • 100 g Verse spinazie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Boter
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Geraspte Parmigiano Reggiano
  • naar smaak Salieblaadjes
Ingrediënten - Spinazie-spätzle
Voorbereiding
Voorbereiding - Spinazie-spätzle

Stap 1
Zet een pot op de gewenste kookzone en breng voldoende water aan de kook. Voeg dan de spinazie toe en kook tot ze zacht is. Giet af en knijp goed uit om overtollig water te verwijderen. Zet de spinazie apart.

Stap 2
Klop in een grote kom de eieren met melk en een theelepel zout.

Stap 3
Voeg geleidelijk de bloem toe en meng goed tot het beslag glad en homogeen is.

Stap 4
Voeg een snufje geraspte nootmuskaat en de uitgeknepen spinazie toe aan het mengsel. Meng goed.

Stap 5
Zet de pot weer op de gewenste kookzone en breng voldoende water aan de kook. Bereid ondertussen de spätzle-hobel voor. Als je geen spätzle-hobel hebt, kun je later met een lepel kleine porties deeg in het water laten vallen.

Stap 6
Als het water kookt, giet je wat van het beslag in de spätzle-hobel en druk je het direct in het kokende water. Of gebruik een lepel om kleine porties in het water te laten vallen. De spätzle zijn klaar zodra ze naar het oppervlak drijven. Schep ze dan uit het water, laat uitlekken en zet apart voor de volgende stap.

Stap 7
Plaats de pan op de gewenste kookzone (met HeatControl-sonde) en stel de temperatuur in op 150 °C. Zodra de pan is voorverwarmd, doe je een klontje boter erin en laat je het smelten. Voeg vervolgens naar smaak salieblaadjes toe.

Stap 8
Voeg de uitgelekte spätzle toe aan de pan en bak ze 5-7 minuten mee met de boter en salie tot ze licht goudbruin zijn.

Stap 9
Breng op smaak met geraspte kaas, zout en peper naar smaak. Zet de kookplaat uit en doe de spätzle in een serveerschaal.

Stap 10
Serveer warm en garneer eventueel met salieblaadjes.

Sluiten

Koop online